AcasăFaroeGóðan flaggdag! 🇫🇴 Astăzi este Ziua Drapelului în Insulele Feroe

Góðan flaggdag! 🇫🇴 Astăzi este Ziua Drapelului în Insulele Feroe

-

Astăzi este Ziua Drapelului în Insulele Feroe. Ea comemorează ziua din 1940 în care navele feroeze au început să arboreze noul pavilion național pentru a arăta că nu erau un inamic pentru Marina Regală Britanică.

Drept urmare, după război, Danemarca (Insulele Feroe fac parte din Regatul Danemarcei) a recunoscut dreptul insulelor de a folosi steagul. Steagul Insulelor Feroe se numește Merkið, ceea ce înseamnă „Banner”, „Ensign” sau „marca”. Designul steagului include o cruce nordică roșie, care este deplasată spre stânga. Crucea roșie cu o fimbrie de albastru azur este așezată pe un câmp alb.

Albul simbolizează creștinismul și creatorii steagului, spuma mării și cerul pur și strălucitor al Insulelor Feroe, în timp ce vechile culori albastru și roșu feroeze amintesc de alte steaguri scandinave și nordice; reprezentând legăturile Insulelor Feroe cu alte țări nordice. Designul steagului urmează tradițiile altor steaguri nordice.

Proporția steagului este de obicei 5:7. Merkið a fost ridicată pentru prima dată pe 22 iunie 1919. 25 aprilie este încă sărbătorită ca Ziua Drapelului („Flaggdagur”) și este o sărbătoare națională.

Lasă un răspuns

Must Read

2020 a fost anul în care mările oceanului Arctic s-au dezghețat...

0
Cristi Pitulice Până prin anii 1970, marile Kara, Laptev sau Marea Siberiei de Est din oceanul Arctic începeau să se dezghețe pe la mijlocul lunii...