AcasăFaroeÎn Insulele Feroe am scăpat de Covid-19 mulțumită competenței - și norocului

În Insulele Feroe am scăpat de Covid-19 mulțumită competenței – și norocului

-

Pe 26 februarie epidemia de Covid-19 a fost oficial eradicată în Insulele Feroe. Din iulie 2020 arhipelagul a trecut prin trei valuri pandemice, și de fiecare dată numărul cazurilor a scăzut rapid. La început părea a fi doar noroc. Acum pare mai degrabă rezultatul unei strategii de succes, scrie The Guardian, citat de Rador.

Cum am reușit? Din unele puncte de vedere răspunsul nostru la Covid-19 a urmat același parcurs ca în alte țări: testare, urmărirea contactelor, restricții de circulație, campanii de sănătate publică și reorganizarea sistemului nostru medical. Dar, din alte perspective, abordarea noastră a fost unică. Spre deosebire de mai toate celelalte guverne am decis încă de timpuriu că e bine să influențăm comportamentul cetățenilor noștri prin recomandări – nu prin măsuri legislative.

Încrederea generează și mai multă încredere – sau cel puțin acest lucru s-a dovedit a fi valid în cazul nostru. Suntem convinși că restricționarea cetățenilor noștri prin lege, în antiteză cu încurajarea lor prin recomandări, ne-ar fi adus într-o situație mai rea decât cea de acum.

Însă această strategie bazată pe încredere nu a fost unicul mijloc prin care am reușit să eradicăm virusul. Gestionarea noastră a pandemiei în primăvară și vară a fost unică în ce privește amploarea și eficiența capacității de testare. Anul trecut Insulele Feroe au avut ce mai mare rată de testare per capita din lume.

mai mult la   /www.hotnews.ro/

Articolul precedentHealth star ratings Kellogg reveals the cereal
Articolul următorîn Feroe

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...