Guvernul Insulelor Feroe va revizui regulile de vânătoare a delfinilor după uciderea în masă a aproape 1.500 de mamifere marine într-o singură zi, scrie The Independent.

Decizia vine după ce o serie de filmări care arată sacrificarea în masă a 1.428 de delfini pe insula centrală din Feroe, Eysturoy, au devenit publice. Filmările au stârnit critici din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, precum și a locuitorilor din Insulele Feroe. Căpitanul Alex Cornelissen, directorul executiv al al Sea Shepherd, care militează împotriva vânătorii de balene, a declarat că este „absolut îngrozitor să vezi un atac asupra naturii la o asemenea scară în Insulele Feroe”.

„Îmi face greață să văd acest gen de lucruri”, a spus un comentator pe pagina de Facebook a radiodifuzorului local Kringvarp Føroya. Un alt comentator a spus: „Mi-e jenă că sunt locuitor al acestor insule”.

Premierul feroez Bardur a Steig Nielsen a declarat: „Luăm această problemă foarte în serios. Ne vom uita atent la vânătoarea de delfini și ce rol ar trebui să joace în societatea noastră.”

/www.hotnews.ro/stiri-international-25043756-insulele-feroe-vor-revizui-regulile-vanatoare-delfinilor-decizia-vine-dupa-uciderea-masa-aproape-1-500-mamifere-intr-singura.htm

Lasă un răspuns